Брайтън победи Челси с 4:1 в мач от 14-ия кръг на Висшата

...
Брайтън победи Челси с 4:1 в мач от 14-ия кръг на Висшата
Коментари Харесай

Брайтън разби Челси при завръщането на Греъм Потър

Брайтън победи Челси с  4:1 в мач от 14-ия кръг на Висшата лига. Греъм Потър се завърна на стадион " Амекс ", откакто напусна " чайките " в посока Челси. Леандро Тросар откри резултата в 5-ата минута. Лофтъс-Чийк си означи автогол и удвои преднината на " чайките " в 15-ата минута. Чалоба също си вкара автогол в 42-ата минута. Кай Хаверц върна гол за Челси в 48-ата минута. Паскал Грос оформи крайното 4:1 в 82-ата минута.

/ /

Домакините започнаха мощно дуела. Неточност на Тиаго Силва в 3-та минута даде късмет за Леандро Тросар да стреля. Той трансферира Кепа, който бе излязъл, само че там точно Тиаго Силва си оправи грешката и почисти с глава от голлинията. Последва корнер, при който пък Еступиниан стигна до топката и стреля, само че още веднъж бранителят се намеси ужасно и блокира изстрела. В 5-та минута обаче Леандро Тросар не елементарни на Челси. Белгиецът получи топката в наказателното поле и преодоля Кепа, той остана самичък против празната врата, само че трябваше да стреля от дребен ъгъл. Това не го затрудни, Тросар прати топката в мрежата и направи резултата 1:0.

Заслужен гол за " чайките ", откакто за 5 минути сътвориха три чисти положения в наказателното поле на лондончани.

Силната игра за домакините продължи и те сътвориха още положения, а в 15-ата минута Лофтъс-Чийк изпрати топката в личната си врата, откакто откри топката с коляно при центриране от корнер. Топката се отби в коляното му и влезе под напречната греда. 

Само две минути по-късно пристигна най-хубавият късмет за Челси в дуела. Конър Галахар стреля, само че Роберт Санчес се намеси ужасно. Топката обаче попадна в краката на Пулишич, който можеше да добави, само че изстрелът му мина около вратата. Отново Галахър бе най-опасният футболист на Челси в 20-ата минута, когато получи центриране и стреля с глава. Ударът беше добър, само че Роберт Санчес сподели невероятна реакция и избави.

Брайтън продължи с офанзивите, а в 31-та минута " чайките " бяха покрай нов гол, откакто Кайседо стигна до топката и стреля при безредие в наказателното поле на лондончани. Топката обаче мина настрана от вратата, а Кепа не трябваше да се намесва. Челси провежда добра контраофанзива секунди по-късно, а Маунт бе иведен с прекрасен пас, само че той не съумя да настигне топката и да я прати към свободен съотборник.

Рахийм Стърлинг изрази съществени искания за дузпа в 36-та минута, когато бе съборен от бранител на " чайките ", откакто проби в наказателното поле. Съдията незабавно сподели, че такава няма и играта би трябвало да продължи. 

Первис Еступиниан проби в наказателното поле на Челси по лефия фланг, той опита подаване, а там Трево Чалоба се хвърли на шпагат, с цел да го блокира, само че вместо това игра с топката, която мина под тялото на Кепа и влезе във вратата. Втори автогол на лондончани и 3:0 за " чайките ".

Последната добра обстановка в първото полувреме още веднъж бе на сметката на домакините, откакто в 46-ата минута Адам Лалана стреля с глава, само че около вратата.

В началото на втората част, Кепа, който явно имаше проблеми, бе сменен от Менди. Челси стартира мощно, а още в 48-ата минута Конър Галахър центрира към Кай Хаверц, който се пребори с състезател на домакините и стреля с глава - топката влезе във мрежата и лондончани се върнаха в мача.

В 52-ата минута Мейсън Маунт проби в наказателното поле на " чайките " след страхотна офанзива на отбора му. Той опита да прати топката към съотборник на точката за осъществяване на дузпи, само че вместо това кълбото попадна в крайници на Паскал Грос, който опита да блокира футболиста на гостите. За малко да се стигне до автогол, този път за Брайтън, само че Санчес се намеси ужасно и мазета рикоширала от крайници на Грос топка.

Лофтъс-Чийк си опита шанса от надалеч в 61-ата минута. Той несъмнено искаше да почисти името си, откакто си означи автогол при започване на дуелът. Лофтъс-Чийк пое подаване по фланга, само че смени посоката и навлезе във вътрешността. Той си отвори кулоар за изстрел и опитва, само че след рикошет във футболист на Брайтън топката мина надалеч от вратата.

Челси продължи да атакува, до момента в който " чайките " се прибраха в своята половина. В 70-та минута лондончани заплашиха вратата защитавана от Роберт Санчес. Първо това стана след центриране от ъглов удар, само че в наказателното поле на Брайтън футболистите на гостите се разминаха с топката. Последва и удар на Бен Чилуел по земя, който обаче мина настрана от вратата.

Брайтън сътвори нещо по-опасно в 77-ата минута, когато " чайките " проведоха страхотна контраофанзива, а Хулио Енсисо и Леандро Тросар останаха двама на един бранител от Челси. 18-годишният нападател обаче се замота и не подаде на Тросар, който очакваше отдясно. Вместо това Енсисо се опита самичък да приключи офанзивата, само че без триумф.

Кай Хаверц получи страховит късмет да се разпише за повторно в мача. В 86-ата минута той получи пас, откакто негов съотборник проби по левия фланг и го откри с подаване към бялата точка за осъществяване на дузпи. Хаверц бързо стреля, само че ударът му мина над напречната греда.

Хулио Енсисо стреля на два пъти към Менди, който отрази и двата удара на 18-годишния нападател. След втората интервенция на стража обаче топката попадна в краката на Паскал Грос, който прати кълбото в опразнената врата - 4:1.

С тази победа " чайките " се изкачиха на 7-ата позиция в класирането на Висшата лига. Тимът воден от Роберто Де Дзерби има актив от 18 точки след 12 мача.

FT БРАЙТЪН - ЧЕЛСИ 4:1

1:0 Леандро Тросар 5'

2:0 Лофтъс-Чийк 15' (авт.)

3:0 Трево Чалоба 42' (авт.)

3:1 Кай Хаверц 48'

4:1 Паскал Грос 90+2'

Състави на двата тима:

Брайтън:  1. Роберт Санчес - 5. Люис Дънк, 4. Уебстър, 30. Еступиниан - 7. Соли Марч, 10.Алексис МакАлистър, 25. Кайседо, 10. Леандро Тросар - 13. Паскал Грос, 22. Митома, 14. Адам Лалана

Треньор: Роберто Де Дзерби

TEAM.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР